Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yönetmenden Tolga Çevik’in çocuklarına tam not

Beyazperdede eşine az rastlanır bir babanın hikayesini izlemek için gün sayıyoruz.
2013 yılında gösterime giren ve 'Çocuk Büyütme Rehberi' ismiyle dilimize çevrilen 'Instructions Not Included' isimli Meksika yapımı filmden uyarlanan 'Sen Benim Her Şeyimsin'; hem duygusal, hem eğlenceli, hem de aksiyonu bol bir film olacağa benziyor. Tolga Çevik, bu film için ilk defa kızı Tuna ve oğlu Tan'la kamera karşısına geçti. Kızı ve oğluyla beraber oynamanın heyecanını yaşayan Çevik şöyle konuştu: "Filmin orijinalini ilk izlediğimde çok beğenmiştim. Film teklifi geldiğinde bayıldım, hemen kabul etmek istedim.
Tek bir şartım vardı; kızım ve oğlumla birlikte oynamak. Ailece elimizden geleni yaptık, mahcup olmadık."

EN İYİ ÇOCUK PERFORMANSI

Filmin yönetmeni Tolga Örnek, Tuna'nın oyunculuğu için "İlk sahnede Tolga'nın kızıydı, fakat ikinci sahnede o artık Tuna Çevik'ti. Hayatımda gördüğüm en iyi çocuk performansıydı Tuna'nınki. Her geçen gün oyunculuğuna bir şeyler ekleye ekleye gitti" diye konuştu. Filmin en paha biçilemez yanının Tuna olduğunu söyleyen Örnek, onun gibi bir oyuncuyu yönetmenin çok heyecanlı olduğunu söylerek ekledi: "Tuna'yı izlemeye doyamayacaksınız."

İLK SAHNE ŞELALEDE
Filmde Çevik'in gençliğini oynayan oğlu Tan'ın oyunculuğundan öte cesareti ve iş disiplini yönetmen Tolga Örnek'ten tam not almış. Tan'ın ilk sahnesi şelaleden atlama sahnesiymiş.
Beş saat hiç sesini çıkarmadan beklemiş. Bazı roller küçüktür ama etkilidir; Tan ve Tuna oyunculuklarıyla sinema izleyicisini derinden etkileyecek.
Filmin konusuna gelince... Çok küçük yaştayken öksüz kalan 'Sedat', babasının ona öğrettiği en önemli dersi, 'Korkunun gözünün içine bakmadığın sürece onu yenemezsin' mottosunu beynine kazır. Çıralı'da yenemediği korkuları ve babasından hatıra kalan hayat tavsiyesi ile günübirlik ilişkiler ve işlerle hayatını geçirir.
Ancak bir gün bu sakin hayatı bir anda değişiverir.
Günübirlik ilişkilerinden biri olan 'Pınar', 'Sedat'ın kucağına bir bebek bırakıp aynı hızla ortadan kaybolur. İstanbul'a gelip 'Birol' sayesinde iş bulan 'Sedat'ın hayatı, artık kızının etrafında dönmektedir. Babakızın masal gibi geçen eğlenceli hayatları, annenin tekrar ortaya çıkmasıyla kaosa döner.

'TEK AŞK BABA-KIZ AŞKI'
Tolga Çevik filmdeki baba-kız hikayesi üzerine konuşurken şunları söyledi: "Bir erkeğin ne kadar erkek olabildiğinin kanıtı kızıdır. Kızından testi geçen babalar, kızlarının gözünde gerçek bir erkek olarak görülürler." Babaların ne olacağını, kız evlatların belirlediğini söyleyen Çevik, hayattaki tek aşkın baba-kız aşkı olduğunu ve diğer yaşanılanların aşk değil, sevgi olduğunu söyledi Filmde bir yapımcıyı canlandıran Cengiz Bozkurt da "Ben de kız babasıyım.
Bu film hepimizi duygulandıran bir film oldu" dedi. Cengiz Bozkurt ve Tolga Çevik, daha önce 'Devrim Arabaları' ve 'Kaybedenler Kulübü'nde beraber oynamıştı Erkeklere 'baba' olmayı sorgulatacak film, 9 Aralık'ta vizyona girecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA